Бивша министърка: Радев е "провинциален политик" - 24novini.bg

Бивша министърка: Радев е "провинциален политик"

Политологът Румяна Коларова, бивш съветник на Плевнелиев, нарече президента Румен Радев "провинциален политик" Политологът Румяна Коларова, бивш съветник на Плевнелиев, нарече президента Румен Радев "провинциален политик"
21.01.2019 | 15:29
(0 гласа)

„Дълбоко провинциален“ и "реактивен" политик, нарече по БНР президента Румен Радев бившата съветничка на Росен Плевнелиев доц. Румяна Коларова, която преподава политология в Софийския университет. Тя е и бивш министър на образованието в служебното правителство, назначено от предходния държавен глава.

Според Коларова 

сегашният държавен глава е "първият без ясни стратегически приоритети".

„Той е много активен и дори агресивен политик. Има ясна физиономия. Не бих казала, че има ярка персона, защото в неговите позиции малко виждаме личността му. За две години той се утвърди като един дълбоко провинциален и ситуационен политик", каза Коларова.

Според нея "това не приляга на президентската институция. Не сме видели ясна стратегическа визия, а

всички въпроси той ги разглежда и интерпретира в контекста на маргинални вътрешнополитически дебати“.

"Не съм чула интерпретация на Радев, която да е в европейски контекст", изтъкна Румяна Коларова още.

Според анализа й, президентът е

„реактивен“ политик, който предимно реагира на ходовете на правителството.

Това е и причината "рейтингът му да се срине с 10 пункта от юни насам", смята още Коларова.

Румяна Коларов неведнъж напада президента Радев с такива квалификации. Тя често се изказва и в подкрепа на правителството на Бойко Борисов. Припомняме, че през номеври именно тя например твърдеше, че "предсрочните избори не са добри нито за системата, нито за хората. Проблемът е, че тогава се разграбват публични ресусрси. Именно по време на предсрочни избори тотално се разграбва държавата", каза Коларова, при положение, че беше министър в един от служебните кабинети на Плевнелиев именно между две редовни избрани правителства.

Тя неведнъж си противоречи в публичните тези, като например твърдението й, че не трябва да има предсрочни избори, но и че "големият проблем на правителството е, че то няма да оцелее.

Коларова през ноември м.г. аргументира твърденията си с това, че правителството няма "да прави реформи, а реформите няма да го направят популярно".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...