Разбиха група за финансниране на тероризма. И другите новини от деня - 24novini.bg

Разбиха група за финансниране на тероризма. И другите новини от деня

18.01.2019 | 18:30
(0 гласа)

Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП проведоха мащабна акция в столицата и още седем областни града и арестуваха 43 души по обвинения за финансиране на международния тероризъм. Става дума за т.нар. метод „хавала“ за прехвърляне на големи суми пари. Основен организатор е сирийски гражданин, за когото се смята, че е подпомагал терористични организации и е имал контакт с лица, свързани с финансиране на тероризъм.

Софиянци пък дишаха изключително лош въздух и днес. Най-тежко бе положението в западните райони, като на места концентрацията на фини прахови частици надхвърли 10 пъти здравословната норма. Общината, очаквано не пусна "зелен билет", въпреки, че въздухът беше мръсен и вчера и би могло да се предположи, че и днес ще бъде. 

Кметът на друга община пък се оказа много докачлив. Старозагорският градоначалник заплаши с дело мъж, нарекъл го "смешник" в коментар във Фейсбук. Старзагорци отговориха на кмета, като започнаха кампания за събиране на средства за младежа, в случй, че бе осъден да плати глоба на кмета. 

На политическия фронт днес не бе горещо както в последните дни, но не липсваха и драми. Особено при партиотите. Красимир Каракачанов се разграничи от останалите двама, още повече, че срещу него се подготвя протест в Брюксел. От изказвания на Валери Симеонов пък стана ясно, че коалиционният им съвет не функционира и Волен Сидеров не го посещава.

За пътрви ден след като в началото на семдицата британският парламент отхвърли плана на Тереза Мей, официален представител на българската държава коментира темата. Екатерина Захариева призна за първи път това, което всички обявиха още след вота, а именно че се отива на Брекзит без сделка. Това ще затрудни особено бъдещите студенти, но и всички останали.  

 

Тъжната новина за деня е кончината на футболната легенда Иван Вуцов. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...