Цонев: 200 са гласували за ГЕРБ, 6 за ДПС във Войводиново - 24novini.bg

Цонев: 200 са гласували за ГЕРБ, 6 за ДПС във Войводиново

Във Войводиново ГЕРБ, ВМРО и БСП имат по 100-200 гласа, ДПС има шест, заяви Йордан Цонев от ДПС Във Войводиново ГЕРБ, ВМРО и БСП имат по 100-200 гласа, ДПС има шест, заяви Йордан Цонев от ДПС
17.01.2019 | 09:40
(0 гласа)

Във Войводиново ДПС там има 6 гласа, а ВМРО - по 80 гласа в двете секции. Там са гласували и около 200 души за ГЕРБ и над 160 за БСП. За ДПС - шест гласа, повтарям. Това каза в студиото на NOVA телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев.

 

 

"Чий е кметът? Кой носи отговорност тогава за тези незаконни къщи? Защо преди това не е попречено да се изграждат? Защо се прави групово наказание на невинни семейства заради престъплението на двама души?", попита още Йордан Цонев.

"Войводиново не е първи, а пети-шести, може и десети случай да е вече. Там има криминално деяние на двама братя. А то се етнизира. Така се насажда етническа омраза и противопоставяне", каза той.

По думите му, криминалното деяние е персонална отговорност, а във Войводиново се правят актове на етническо наказание.

Ако държавници говорят като Каракачанов, това ще подпали чергата. На Балканите тлее етническа омраза,

бяха още думите му.

"Ние не говорим за българска и циганска престъпност, защото престъпността е индивидуален акт", подчерта депутатът и попита

"Защо премиерът мълчи и ще се разграничи ли от думите на своя вицепремиер? Ще каза ли президентът позицията си по Войводиново?"

"Президентът е гарант за етническия мир, обединител. Чакаме институциите да кажат, че това, което се прави там от вицепремиера, е опасно", каза още Цонев.

"Законно ли е да събориш къщите на 40 семейства заради индивидуално престъпление на двама души? Сега ли станаха незаконни тези къщи? Нали сме в ЕС - има правило в ЕС, че не може да ти се взема имотът, ако ти е единствен", каза още Цонев.

"На тази общност да й се даде алтернатива от държавата, а не да се изкарват ромските деца на минус 10 градуса на улицата. Това е нечовешко! Държавата трябва да спазва законите на ЕС и собствените си", категоричен бе още Цонев.

Според него при управелнието на ГЕРБ няма ясни приоритети нито за доходите, нито за сигурността и икономическия ръст като цяло.

"Страната се движи без посока, не се правят реформи, харчат се пари като вода в пясък, няма да се отлепим от дъното така. Основен приоритет да е не 3 % ръст, а 6 % ръст", каза още Цонев.

На въпрос за искането на ДПС да се разреши агитацията на друг език, Цонев отговори:

"Ние искаме да имаш право да агитираш и на друг език и да има право на превод.

Сега като дойде Макс Вебер да агитира на евровота, на какъв език ще говори? Ще има ли преводач? А ще му направят ли акт за нарушение, щом говори на майчиния си език", попита Цонев по адрес на ГЕРБ и подчерта, че при митинги на ДПС, когато има гости, говорещи на турски език, винаги първо се казва на български съобщението и после на турски, но с преводач.

Според Цонев трябва да се направят промени в изборните правила.

Попитан за имотите на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, който беше обявен за невинен от съда,

но антикорупционната комисия КПКОНПИ продължава производството за отнемането на имуществото му, Цонев обясни, че това е в реда на нещата.

"Наказателното производство е за криминално деяние - при него държавата доказва вина. В случая съдът постановява невиновност. Докато произходът на доходите се проверява по друга процедура, при която ти доказваш откъде са парите ти, а не държавата да доказва, че са незаконни.

Т.е. това, че доходите и имотите на Христо Бисеров се проверяват, независимо дали е обявен за невинен от съда, е законно, защото става дума за съвсем различен вид производство и той самият трябва да обясни откъде са тези имоти", поясни правния ред Йордан Цонев.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...