Властта мълчи за протестиращите военни - 24novini.bg

Властта мълчи за протестиращите военни

Хора с униформи бяха сред протестиращите, но властта не забелязва Хора с униформи бяха сред протестиращите, но властта не забелязва снимка: кадър бТВ
12.01.2019 | 14:33
(1 глас)

След като снощи в социалните мрежи и по телевизиите се появиха кадри на хора с елементи от военни униформи на протеста във Войводиново срещу нападението над командоса от Българската армия на 7 януари, днес властта мълчи. 

Участието на военни на протест е забранено от закона,

именно затова реакцията на властта е важна.

Нито един председател на управляваща партия не е коментирал темата в социалната мрежа, която иначе всички използват за рекламиране на позициите си.

Премиерът Бойко Борисов често се намесва в подобни ситуации, за да затвърди лидерството си сред политиците в управлението, разпореждайки поне проверка, но този път изглежда има „по-важна задача“ – да пише благодарствени писма.

Валери Симеонов, който иначе използва социалните мрежи, „не се е появявал там“ от 5 ноември дори и да честити Новата година или Коледа. Нито в личния си профил, нито от пресцентъра на партията му са публикувани коментари по отношение на присъствието на командоси на протеста във Войводиново.

Другият лидер сред Обединени патриоти – Волен Сидеров също не е изразил мнение за присъствието на военни на протеста.

Цветан Цветанов, който в момента е в Пловдив, също не коментира темата.

Неразбираемо, обаче, е поведението на Красимир Каракачанов, който освен лидер на патриотична партия е и министър на отбраната, както и силов вицепремиер. При съмнение, че на протест са участвали хора от системата за сигурност, именно

Каракачанов трябва да разпореди проверка и да предприеме мерки за наказание заради нарушаване на закона.

 

Вчера вицепремиерът заяви, че е наясно с присъствието на военна организация, но той подчерта, че това са бивши военни. Затова е странно мълчанието му след като се появиха твърдения, че освен бивши, там е имало и настоящи хора от армията и то от конкретна бригада.

По-рано днес в бТВ командирът на 68-ма бригада, от която е пребитият командос и се твърди, че са били присъстващите военни, ген. Явор Матеев заяви, че не е давал никакви заповеди – нито устни, нито писмени, по повод протеста.
Радвам се, че хората бяха на ниво на отговорността, добави ген. Матеев, с което

не потвърди, нито отрече информацията за присъствието на военни на протеста.

В момента обществото продължава да си задава въпроса дали военни са участвали и дали министър Каракачанов ще ги глоби. А затварянето на очите в случая само би потвърдило усещането, че у нас законите се спазват избирателно и според случая

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...