Цветанов: Президентът няма възможност за партия - 24novini.bg

Цветанов: Президентът няма възможност за партия

Цветан Цветанов преди срещата си с активисти на ГЕРБ в Пловдив. Цветан Цветанов преди срещата си с активисти на ГЕРБ в Пловдив. снимка: Фейсбук
12.01.2019 | 13:32
(1 глас)

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов използва посещението си в Европейската столица на културата – Пловдив, за да отправи поредни критики към държавния глава Румен Радев. 

Преди среща с актива на ГЕРБ в града, който от днес официално е европейска столица, Цветанов коментира пред медии, че президентът е непоследователен в действията си, освен в защитата на интересите на една фирма.

По този начин Цветанов отново повтаря обвинението си в лобизъм към Радев, който според втория в ГЕРБ е обвързан със сделката за самолети „Грипен“.

На въпрос за партия на президента Цветанов отговори, че амбицията е едно, но реалните възможности са друго. Но за да създаваш политически проект трябва да можеш да предложиш алтернатива, каквато според него Радев не може да обещае. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза, подчерта заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ.

Цветанов обеща отговор на националпопулизма, който набира скорост в Европа с ново управление на ЕНП, но не коментира факта, че неговият коалиционен партньор Волен Сидеров призова от парламентарната трибуна именно за националистическо обединение.

 

Цветанов, който е и председател на Предизборния щаб на ГЕРБ, беше категоричен, че кметовете на партията ще получат оценката за управлението си още на европейските избори.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...