Борисов в роля - лидер на битката срещу Макрон - 24novini.bg

Борисов в роля - лидер на битката срещу Макрон

12.01.2019 | 12:29
(0 гласа)

 Българският министър-председател Бойко Борисов е изпратил писма с благодарност за подкрепата и сътрудничеството срещу пакета „Мобилност“ 1 до премиерите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Това е пореден опит премиерът да бъде представен като лидер на недоволството срещу предложенията на френския празидент Еманюел Макрон за пакета „Мобилност“, които ощетява сериозно превозвачите от периферните страни в Европа.

Според Борисов на 10 януари при гласуването на пакета в транспортната комисия на Европейския парламент са постигнати обнадеждаващи резултати.

Своите искрени благодарности министър-председателят Борисов отправя и към работещите в автомобилния транспорт и шофьорите на товарни автомобили от Румъния, Полша и Литва, които подкрепиха българските превозвачи по време на протестите в Брюксел, съобщават от пресцентъра на правителството.

Според Борисов подобни правила не отговарят на социалния дневен ред и имат негативно отношение към околната среда и икономиката.

 

В писмата си Борисов подчертава, че в момента промените са на кръстопът, а само неприемането им в този вид, ще затвърди разбирането, че „Европа на две скорости“ не е решение.
Според Борисов проблемите и въпросите на транспортния бранш трябва да се решават от следващите Европейска комисия и парламент без да се бърза.

Вчера Борисов разговаря по телефона с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, за да го убеждава да оставят промените за следващия мандат, а в понеделник за Брюксел заминава транспортният министър Росен желязков.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...