Охрана без оръжие пази складовете с въоръжение - 24novini.bg

Охрана без оръжие пази складовете с въоръжение

11.01.2019 | 21:30
(0 гласа)

Народният представител от БСП Милко Недялков сигнализира за смяна на охраната на складовете за въоръжение и боеприпаси, подчинени на бригада „Логистика“. 

 

Той е изпратил въпроси към министъра на отбраната Красимир Каракачанов, тъй като има съмнения, че новата охрана не разполага с достатъчно квалифицирани кадри, за да опази боеприпасите.

 

Според Милков обществената поръчка е дадена на базата най-ниска работна заплата, което не е добър ход, тъй като този факт предопределя ниско качество на работната ръка и недобре подготвени кадри.

Депутатът зададе въпросите си на парламентарния контрол. Стана ясно, че складовете се охраняват според обществената поръчка от частната фирма "Бат Секюрити".

Същата фирма охранява и депото за мотриси на софийското метро в квартал "Земляне".

 

От отговора на военния министър Красимир Каракачанов стана ясно, че договорът за охрана на въпросните складове с фирмата може да бъде прекратен поради нарушения. Но министърът подчерта, че не може да каже на съответния командир да го направи – трябвало той сам да вземе такова решение.

В същото време срокът за допълване на пропуските в сключения договор е изтекъл. Ако бъдат установени нарушенията, посочени от депутата, то договорът ще трябва да бъде развален.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...