Манолова търси международна подкрепа за българските превозвачи - 24novini.bg

Манолова търси международна подкрепа за българските превозвачи

Мая Манолова написа писма до европейски институции в подкрепа на протестиращите превозвачи. Мая Манолова написа писма до европейски институции в подкрепа на протестиращите превозвачи.
11.01.2019 | 16:27
(0 гласа)

Омбудсманът Мая Манолова е изпратила писмо до Европейския омбудсман Емили О‘Райли, в което призовава за подкрепа срещу приемането на пакета „Мобилбост“, който е ущърб на българските превозвачи, съобщиха от пресцентъра на институцията. 

 

Манолова е изпратила писма и до председателите на Европейския парламент Антонио Таяни и Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

 

Манолова настоява поправките в европейските директиви да бъдат отложени за гласуване в следващия парламент,

за да има време за дискусия.

Български евродепутати и министър-председателя Бойко Борисов също изразиха такова становище.

Манолова привовава

Европейският омбудсман да излезе с категорична позиция срещу текстовете от пакета.

В писмата си до институциите националния защитник подчертава, че приемането на текстовете ще е нарушаване на основни принципи на ЕС като функционирането на общия пазар, конкурентоспособността, правото на достъп и свободното движение на хора.

 

Според Манолова трябва да има правила, но приемането им по ограничителен и протекционистичен начин не съответства на принципите на ЕС и общия пазар и води до неравноправно третиране на някои от субектите на ЕС.

Друг повод за разделение в Европа е бил двойният стандарт при храните, пише Манолова, отбелязвайки, че пакета „Мобилност“ не е първият път за демонстрация на „Европа на две скорости“.

От съобщението става ясно също, че българският омбудсман ще присъства на изслушването за двойния стандарт за храните в Комисията по петициите на Европейския парламент на 22 януари.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...