Борисов лобирал пред Таяни да остави пакета „Мобилност 1“ - 24novini.bg

Борисов лобирал пред Таяни да остави пакета „Мобилност 1“

Бойко Борисов провел телефонен разговор с Антонио Таяни за пакета "Мобилност 1" Бойко Борисов провел телефонен разговор с Антонио Таяни за пакета "Мобилност 1"
11.01.2019 | 15:27
(0 гласа)

Министър-председателя Бойко Борисов еговорик по телефона с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, съобщиха от правителствената пресслужба. 

 

Двамата са обсъдили пакета „Мобилност 1“, който беше отхвърлен от евродепутатите в транспортната комисия вчера, а пред Таяни Борисов е лобирал текстовете да не бъдат разглеждани от този парламент, а да се оставят за следващия.

 

Според Борисов няма логика неприети от комисията текстове да бъдат предлагани за разглеждане от целия парламент, тъй като имало съгласие между лидерите да „вървят в пакет“.

Според Борисов отхвърлянето на пакета два пъти в транспортната комисия и веднъж в пленарна зала показва, че текстовете не са балансирани.

 

От съобщението на Министерски съвет става ясно, че българският министър на транспорта, който вчета беше в Брюксел, отново ще замине, за да се срещне лично с Таяни и да му представи отново идеята на българската страна за отлагане на решението.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...