Недоволство към бюджета на София за 2019 - 24novini.bg

Недоволство към бюджета на София за 2019

11.01.2019 | 11:42
(0 гласа)

От Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система изразиха недоволство от бюджета на Столична община за 2019 година. 

 

Днес от 15:00 часа е общественото обсъждане на бюджета, предложен от ръководството на общината и се очаква гражданите да изразят мнението си за това как ще бъдат харчени парите им през 2019 година от Йорданка Фандъкова и екипът й. На обсъждането ще присъстват и представители на Сдружението, които ще настояват този път да бъдат чути.

 

От Сружението изразяват несъгласие с това, че в бюджета не е заложено изграждането на детски градини, въпреки липсата на места и наличието на готови проекти.

След един от поредните протести през миналата година те са получили обещание от страна на екипа на Фандъкова, че ще се търсят варианти за решаване на проблема с липсата на места в детските градини и яслите, но в същото време на отредените за нови сгради терени нито е започнала строителна дейност, нито има отделени пари.

 

Те подчертават, че 8 от заложените 15 детски градини в проектобюджета, са били в него и миналата година. Според тях от общината се опитват да заблудят обществеността и затова не желаят да има обществено обсъждане за нови детски градини.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...