Нинова обвини ГЕРБ в корупция и поиска парламентарни избори - 24novini.bg

Нинова обвини ГЕРБ в корупция и поиска парламентарни избори

11.01.2019 | 09:57
(0 гласа)

Традиционно в началото на годината политическите партии заявяват приоритетите си при стартирането на работата на Народното събрание. И тази година те наблегнаха на политиката, а не на работата в парламнта. 

 

Лидерът на БСп Корнелия Нинова обвини ГЕРБ, че само за 10 дни са вкарали държавата в хаос, сътворили са два международни скандала, създали са нестабилност, несигурност и растяща бедност.
Тя обвини ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов в политико-олигархични зависимости и раздаване на 1 млрд и 350 млн на близки фирми.

 

5 фирми получиха 1 млрд 350 млн за магистрали – да те са необходими, но се раздадоха извън закона, без обществени поръчки, без закон и то на фирми, срещу които дела за злоупотреби
1 млрд. и 350 млн. лева се дават на Пътностройтелна техника Груп, ГБС, Трейс, Пътстрой 98 и Хидрострой – ето ги имената на близките фирми, заяви Нинова от трибуната. Като обяви, че това е отплата на правителството заради протеста срещу искането на БСП за проверка на качеството на пътищата.

Ние от БСП няма да гледаме безучастно

За увеличените цени на тока, парното, газа и водата, които, според Нинова, са причината редица семейства да не могат да си платят сметките, от БСП ще настояват „КЕВР да влезе в ролята си на истински регулатор, а не на обслужващ монополи и олигарси и да върне цените в рамките“. Тя предупреди, че ако това не се случи, от БСП ще искат колективната оставка на органа.

Нинова заяви, че следващата седмица ще изпратят сигнал до Европейската комисия за сделките на ГЕРБ с петте близки до тях фирми без обществена поръчка, както и за концесията на Летище София, която сперед нея е опасна за националната сигурност.

 

Лидерът на БСП обяви, че кметовете на БСП ще напуснат Управителния съвет на Сдружението на общините, ако правителството продължи да дава пари само на общини на ГЕРБ и ДПС.

Със 17% кое правителство смятате, че може да работи с персперктива. Този парламент е изчерпан, няма доверие и възможности. Вскякави опити за политическо инжинерство да се удължи живота, с ново програмно правителство или друго, ще срещнат отпор от БСП, категорична е НИнова и заяви, че единственият изход са предсрочни парламентарни избори.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...