ВМРО привидя турска намеса в сигнал за ромска дискриминация - 24novini.bg

ВМРО привидя турска намеса в сигнал за ромска дискриминация

ВМРО привидя турска намеса в сигнал за ромска дискриминация снимка: ВМРО
10.01.2019 | 20:03
(0 гласа)

След като вчера организацията „Единство“ обвини вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в дискриминация заради думите му „Циганите станаха изключително нагли”, днес от партията му разпространиха „интересна“ позиция за политическа партия. 

От партията описват ситуацията като подчертават, че организацията присъства във фейсбук със снимка на човек, до който има турско знаме и портрет на Ататюрк.

„Та въпросният човек – някой си Ачо Киров Йорданов, известен като „Ачо – циганина“, роптае срещу „дискриминацията“, която Каракачанов бил направил, когато напомни, че стореното от циганите във Войводиново е белег на наглост“, пишат в официалната си позиция от ВМРО.

Те питат има ли „намеса на турската държава в българските дела“ и „отново ли сме свидетели на опит на някакви точещи пари по „ромски“ програми протежета на ДПС да ни държат сметка“.

Позицията е нетипична за политическа партия в управлението на страната, но и поведението на Каракачанов е такова в последните дни, за разлика от кроткото поведение, демонстрирано в последните месеци.

Но в предизборно време и нас всичко става позволено и допустимо, стига да носи гласове, а за патриотичните формации, такива се печелят най-вече през сблъсъци с роми и турци.

Сутринта лидерът на „Воля“ Веселин Марешки обвини партията на Каракачанов, че е подпомагала създаването на ромско гето във Войводиново.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...