Каракачанов се надява утре във Войводиново да съборят 15 незаконни постройки - 24novini.bg

Каракачанов се надява утре във Войводиново да съборят 15 незаконни постройки

Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов
09.01.2019 | 15:40
(0 гласа)

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се надява още утре в село Войводиново да бъдат съборени 15 незаконни и опасни постройки.

 

 Той каза пред журналисти в МС по поводпротестите в село Войводиново, Пловдивска област, след като там два роми пребиха военен.

В селото, на площ от 1.8 декара, при изключително лоши условия и без никакви строителни разрешения живеят 200 души.

Вчера беше извършена проверка на постройките през местното дружества за електрозахранване и през поделението на дирекцията за пожарна безопасност и защита на населението. Установи се, че там има 15 опасни постройки и те ще бъдат съборени, надявам се още утре, каза Каракачанов, цитиран от БТА.

За другите незаконни постройки следва процедура с констативни протоколи, връчване на заповед, период на обжалване от 15 дни и пристъпване към събаряне. Общината в село Войводиново е отпуснала безплатно 18 парцела на тези хора за да си постоят жилища. Срещнали са отказ и искане общината да им ги строи, допълни вицепремиерът.

Циганската престъпност е изключително болен въпрос,

подчерта министърът. Важно е да се отбележи, че моделът на интеграция на тези хора в обществото не дава резултат, посочи той. Как очаквате да реагирам, когато двама младежи които трябва да ходят на училище и да работят, пребиват военнослужещ, посочи той, цитиран от БТА.

Опитах се да бъда дипломатичен и да се съобразявам с това, че съм министър, иначе щях да кажа много други неща. Никой не може, без значение какъв цвят на кожата има или от какъв етнос е, да бие полицай или военен - това няма как да се случи и няма да се случва, докато съм министър, добави Каракачанов. За 25 години се усвоиха десетки милиарди левове от фондовете за интеграция и тези хора живеят още по-зле от преди. Въпросът е те да разберат, че законът важи за всички и не може да има привилегировани групи от населението, каза Каракачанов. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...