Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ подаде оставка - 24novini.bg

Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ подаде оставка

09.01.2019 | 10:40
(1 глас)

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов подаде оставка, съобщават от Министерския съвет.

 

Оставката е поискана от министър-председателя Бойко Борисов на среща в МС с ръководството на АПИ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад във връзка винетките и тол системата.

 

След разговора премиерът е поискал оставката на председателя на Управителния съвет на агенцията Светослав Глосов, който я е подал пред министъра на регионалното развитие, който му е принципал.

Припомняме, че в мандата на инж. Глосов, за 6 месеца, се случиха няколко събития, които скандализираха общественото мнение -

провала на старта на електронната винетна система за 180 млн.лв.,

сключването на договор за вътрешно възлагане за изграждането на АМ "Хемус" без търг - от АПИ на "Автомагистрали"ЕАД за над 1,3 млрд.лв.,

закупуването на джипове по за 222 хил.лв. в разгара на скандала с винетките

за нуждите на ръководстовото. Публикации имаше и за конфликт на интереси на Глосов като шеф на пътната агенция в строителна фирма заедно с децата му, която почели поръчки със сходен предмет, които самият той не опроверга публично с позиция.

Преди няколко дни оставки подадоха и трима по-низши служители - член на УС на Агенцията, шефът на звеното, отговорно за винетната сисетма и съветник на регионалния министър.

Тогава инж. Глосов заяви, че не знае за оставките на подчинените си.

Избухна и гражданско недоволство заради

екзотичната идея на АПИ да има винетка на Северната тангента и Околовръстното шосе,

което щеше да доведе до абсурда столичани да ходят с винетка от един до друг квартал на столицата. В хаоса се намеси и кметицата на София Йорданка Фандъкова, която извика на помощ премиера да реши въпроса. Вследствие Борисов отсече, че няма да има винетка за Северната тангента, което обаче не е предвидено в приходите на АПИ и така те няма да си изпълнят бюджета.

Може да се обобщи, че последните 6 месеца,

в мандата на инж. Светослав Глосов, агенцията влезе в спирала от скандали,

след като не беше свързвана с крупни скандали от времето на "батко и братко" при БСП.

Инж. Глосов беше избран за шеф на АПИ на 26 юни 2018 г.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...