Каракачанов отиде във Войводиново: Загриженост или ПР - 24novini.bg

Каракачанов отиде във Войводиново: Загриженост или ПР

08.01.2019 | 14:40
(0 гласа)

След напрежението в ромската махала в село Войводиново край Пловдив, днес там пристигна и министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. 

 

Каракачанов се включи в извънредния щаб в кметството, на който трябва да бъдат обсъдени мерките за запазване на реда в селото и да не се допуска ново ескалиране на нарежението.

 

Припомняме, че на Йордановден двама роми пребиха военен, а вчера жители на селото се опитаха да нахлуят в ромската махала в опит за саморазправа. Все пак до ескалация на напрежението не се стигна заради намесата на полицията, но хората настояха за събаряне на незаконните постройки в махалата.

Днес служители на общината и полицията влязоха в ромската махала, за да проверят колко са незаконните постройки, но заради липсата на собствениците им не са успяли да издадат документ за нарушения. А нерегистрирани граждани не са установени, въпреки че според местните жители такива има десетки.

При пристигането си в селото Каракачанов заяви, че проблемът не може да бъде решаван на парче и е нужна цялостна стратегия. Вицепремиерът се ангажира да предложи такава на Министерски съвет и Народното събрание, тъй като местната власт е непосилна да се справи сама.

Хората, обаче, се питат дали появата на Каракачанов не е пореден опит за вдигане на рейтинга, тъй като именно конфликтите с етническото население е сред козовете, които патриотичните партии вадят по време на избори.

 

Самият Каракачанов е силов вицепремиер повече от 2 години и въпреки редицата си заявки за справяне с ромската престъпност, с въвеждане на правила за всички, до момента няма нито една законодателна или друг вид инициатива в тази посока. Именно по тази причина хората не са уверени в искреността и обещанията му и този път.

Обикновено партиите, обаче, се активизират преди избори, а такива наближават – и европейски, и местни и за партията на Каракачанов ВМРО ще бъде от полза да направи дори и нескопосан опит в борбата с незаконните ромски постройки. Какво предложение ще съставят от екипа на Каракачанов, предстои да видим.

Въпросът дали ще има политическа воля за справяне с проблема с незаконните ромски постройки и престъпността сред етноса, остава отворен, тъй като именно по избори партиите разчитат до голяма степен техните гласове. 

В същото време стана ясно, че утре ефрейторът ще бъде опериран, а лекарите се надяват да се възстанови бързо и да бъде изписан до няколко дни.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...