Какво ни пожелаха „тримата големи“ политици за 2019 - 24novini.bg

Какво ни пожелаха „тримата големи“ политици за 2019

01.01.2019 | 08:29
(0 гласа)

Началото винаги е повод за пожелания. Политиците побързаха да поздравят народа с настъпването на 2019 година като за целта използваха социалните мрежи. 

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се разминаха в оценката за изминалата година, както го правеха и за по-важните въпроси през вече отминалата. 

 

В обръщението си в Новогодишната нощ президентът Румен Радев заяви, че през изминалата година не е направено достатъчно и е преминала в безвремие и липса на реформи. Според Радев 2018 година е била подвластна на корупция, скандали и ерозия на демокрацията. 

Държавният глава бе категоричен, че 2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия. Бог да пази България и да благослови усилията на достойните, които творят добро.

Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите и дързост в сърцата,

за да сбъднем мечтите си, обърна се президентът Румен Радев към българите.

В социалните мрежи премиерът Бойко Борисов също поздрави хората още с настъпването на 2019 година.

За Борисов годината е била дълга и изпълнена с предизвикателства.

„За първи път България пое председателството на Съвета на ЕС. Доказахме, че можем да бъдем активни участници в дебатите за развитието на ЕС, миграцията, присъединяването на Западните Балкани към Съюза, че може да защитаваме националния си интерес по важни въпроси като правата на българските граждани във Великобритания след Брекзит. Доказахме, че можем да бъдем лидер в региона, водейки активни разговори със съседите ни за реализирането на съвместни проекти и развитието на всички държави на Балканите.“, отбелязва премиерът.

„През годината работихме активно и във вътрешен план. В сила влиза рекордно голям държавен бюджет с ръст на БВП, пенсии, заплати, като особено внимание отделяме на образованието и на хората в неравностойно положение“, опонира задочно той на твърденията на президента.

Нека през 2019 година заедно да работим за надграждане на постигнатото и да бъде по-добра за всички,

пожела Бойко Борисов.

 

За разлика от Коледа, когато председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше записала видео пожелание, днес тя пусна кратък поздрав в социалната мрежа.
Караянчева като дама и началник на закнодателната власт е малко по-позитивна и набляга на пожеланията без равносметки за изминалата година.

„Скъпи сънародници, пожелавам Ви новата 2019 г да донесе на всички ни

светли хоризонти, положителни емоции и силата да вярваме в себе си,

да градим и да опазим този наш земетръсен Балкански Вавилон, който дедите ни са завещали да обитаваме. Желая ви стремглаво ново начало и нови възможности. И не забравяйте, че границите са вътре в нас и само от нас зависи да ги прекосим“, написа Караянчева във Фейсбук.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...