Цвета Караянчева покани президента на парламентарната трибуна - 24novini.bg

Цвета Караянчева покани президента на парламентарната трибуна

22.12.2018 | 10:42
(0 гласа)

Комуникацията с президента Румен Радев е трудна. Освен когато се закле, нямаме друг случай, в който той е дошъл в парламента. Нека дойде, за да види какво точно правим, тъй като непознаването на тази институция води до такива заключения.

 

Така председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира изказванията на президента Румен Радев през годината за лошото законодателство и върнатите от него закони.

 

Негово право е да налага вето, но за мен е нормално да се води диалог, който липсва. Има високомерие, което не е добре и това създава напрежение между институциите, заяви Караянчева.

Тя определи годината като динамична и заяви, че един от най-големите успехи е било председателството на Съвета на Европейския съюз, в което България се е справила отлично.

Караянчева коментира, че

са правили грешки,

а като най-голяма определи „недоброто осведомяване на гражданите за нещата, които правим за тях“.
Тя даде пример с тавана на обезщетенията след смърт на пътя, които от ГЕРБ предложиха. Според нея е трябвало първо а се обясни, че без подобно действие и с разширяването на кръга на лицата, които ще бъдат обезщетявани, ще се увеличи значително застраховката за автомобилите. Сред примерите тя сложи Истанбулската конвенция, която не беше приета заради твърдения за наличие на „джендър идеология“, както и вдигането на данъците за старите автомобили.

Протестите са начин ние политиците да разберем, че не правим нещо правилно или прокускаме нещо, повтори тя думите на премиера Борисов от последното му интервю, с които той описа протестите.

 

Караянчева беше категорична, че Министерски съвет трябва сам да опрделя за какво ще се харчи излипшъка в бюджета, тъй като „те са го събрали“. Виждата, че се харчи за смислени неща, заяви тя и даде пример с магистрала Хемус, което било ясен знам, че правителството се интересува от Северзападна България и вдигането на стандарта на живот. За съжаление на Караянчева магистрала Хемус няма съществено значение точно за Северозападна България, тъх като след Ябланица се отклонява към Плевен и Велико Търново, а Видин, Враца и Монтана отново остават откъснати. Или председателят на НС се обърка за ангажимента, който по-скоро е за Централна и Източна България, или не е съвсем наясно с маршрута на магистралата.

Припомняме, че в началото на годината редица протести на хора от Северозапада настояваха за скоростния път Видин – Ботевград и тунел под прохода „Петрохан“, тъй като именно това са връзките,които ще дадат възможност за по-добро икономическо развитие на най-бедния регион у нас.

Относно желанието на имените юристи да бъде разпуснат Консултативния съвет към Народното събрание Караянчева заяви, че услугите им били прекалено скъпи и затова не са търсени.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...