2018: Симеонов катурна Бойко по абсурдни фрази, замалко и властта - 24novini.bg

2018: Симеонов катурна Бойко по абсурдни фрази, замалко и властта

Валери Симеонов Валери Симеонов
23.12.2018 | 15:30
(1 глас)

Тази година премиерът Бойко Борисов бе не просто изместен, а направо хашлашки катурнат от най-горното място в стълбицата за абсурдни цитати на властта. Катурна го не друг, а дотогавашният му заместник на премиерското място Валери Симеонов от Обединените патриоти. Плашещо за управляващите беше, че той замалко не катурна и властта.

 

 

”Този закон беше започнат като опит да се угоди на една

група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото,

изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха като инструмент за постигането на техните чисто материални цели”.  Това заяви Симеонов на 19 октомври пред собствената си телевизия СКАТ  в коментар относно исканията на майките на деца с увреждания да има ред и адекватна държавна помощ.

Ако изключим "Да дойдат танковете" на Петър Младенов и "Да разваляме седянката" на Пламен Орешарски,

трудно можем да си спомним друга фраза, довела до толкова силен социален, а и политически ефект.  Последваха едни от най-масовите протести срещу кабинет на Бойко Борисов, а самият Симеонов подаде оставка от вицепремиерския пост на 16 ноември.

Два дни по-късно обаче той продължи.18 ноември: Дайте ми това Министерство на вътрешните работи за 24 часа и ще видим дали ще има протести. Това каза лидерът на Национален фронт за спасение на България  пред партийната телевизия "Скат". Коментарът на доскорошния вицепремиер беше свързан с продължаващите над месец недоволства в страната.

Иначе лидерът на НФСБ ве спря с абсурдните фрази. Само преди два дни, на 21 декември: Валери Симеонов коментира речта на Ахмед Доган: "Дръндарска кокошка просо сънува". Държавата си има кабинет, от къде-накъде ще развиваме такива фантастични  хипотези, заяви пред журналисти в парламента Валери Симеонов от Обединените патриоти в коментар на словото на почетния председател на ДПС и идеята му за програмен кабинет за ускорено развитие на страната.

Правителството така и не падна, но силно се разлюля коалицията на Патриотите. Медийният им образ се разклати здраво от бушуващите вътре страсти, включително и от разкритията за купуване на български гражданство в чужбина и смненията, че средствата отиват във ВМРО. Въпрки това лидерът на тази партия Красими Каракачанов се хвърли смело да спасява задругата, която крепи и властта. Уморен обаче, той въздъхна: "Аз повече ролята на "синя каска" няма да играя".

Една година и половина се правих на "синя каска". Опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. Оттук нататък губим много време. Вместо да се занимаваме с нещата, които сме заложили в програмата на „Обединени патриоти” – миграцията, битовата престъпност, демографската криза и още много други неща, се занимаваме с глупости. Аз не съм влязъл в политиката, за да бъда съдия”, добави Каракачанов.

Иначе премиерът Борисов продължи упорито и устойчиво в борбата си за жълтата на фелка на жанра абсурдна фраза. Сред последните му прояви е фразата на 18 декември: Аз съм горд, че България може да има най-силните зелени организации в света. "Такива силни организации аз не мога да си представя другаде да ги оставят да съществуват, но нашите са такива, че успяват."коментира той пред журналисти във Виена.Борисов отговори на въпрос, свързан с обявеното вчера, че световният шампион по ски Марк Жирардели твърди, че е мажоритарен собственик на "Юлен" АД. Премиерът с изнервен тон разсъждава, че вече 20 г. няма правителство, няма президент, който да намери смелост, кураж да се изправи срещу позицията на зелените организации и да вземе правилно решение.

И за да отдадем значимото и на бизнеса, именно във връзките му с властта обаче, да цитираме крилатата фраза, произнесена на 9 декември:" Аз в тази поправки, независимо, че ми ги преписаха, интерес нямам. Аз нямам акт, който да се опростява.Всичко, което ми е излязло като акт, дори и пред КАТ, съм си го платил. С тези думи председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев коментира думите на президента, че парламентът приема лобистки закони, като този за промени в Закона за приватизацията. През лятото вече бившия вицепремиер Валери  Симеонов  обясни, че те са в полза на братята Кирил и Георги Домусчиеви, заради техни проблеми с ангажиментите при покупката на "Български морски флот". В крайна сметка, след като президентът наложи вто на текстовете, те не бяха приети.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...