Депутатите приеха спорния антикорупционен закон. И другите новини от деня - 24novini.bg

Депутатите приеха спорния антикорупционен закон. И другите новини от деня

20.12.2018 | 18:45
(0 гласа)

Депутатите приеха окончателно промените в антикорупционния закон, засягащи гражданската конфискация дори и при наличие на оправдателна присъда. Изненадващо срещу тези поправки се изказа главният прокурор Сотир Цацаров. 

Цацаров подкрепи и президента Румен Радев за наложеното вето за необявените арести за 48 часа и заяви, че е добре текстовете да се прецизират. Срещу промените се изказаха и от БСП. Критиките на главния прокурор идват само ден след като 70 известни адвокато написаха писмо до председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, обвинявайки го, че създава невъзможно право. 

Депутатите освен това днес освободиха Лиляна Павлова от напълно излишния в последните шест месеца пост на министър по българското председателство на Съвета на ЕС, което приключи в края на юни. Павлова не присъства в парламента, защото е със счупен крак, а какъв пост ще заеме щяло да стане ясно след като се оправи. 

САЩ обявиха, че изтеглят войските си от Сирия. Това предизвика похвала от руският президент Владимир Путин и недоволство на кюрдите и всички останали съюзници на САЩ в Сирия. Путин също така предупреди по време на годипната си пресконференция, че светът подценява опасността от ядрена война. 

Междувременно въздухът в София отново започна да става труден за дишане. Утре се очакват много тежки стойности на фини прахови частици. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...