Борисов за Радев: Той ни шамари, а вие питате мен водя ли война - 24novini.bg

Борисов за Радев: Той ни шамари, а вие питате мен водя ли война

14.12.2018 | 22:25
(0 гласа)

Не стига, че той ни шамари ежедневно, пък после ме питате мен дали водя война и какво печеля. 

 

Така министър-предеседателят отговори на въпрос на водещия на „Панорама“ Бойко Василен води ли война с президента Румен Радев.

 

Аз не съм влизал в противоречие с него. С тези въпроси изглежда, че се опитвате да ме вкарата във война. Имам си достатъчно работа, коментира Борисов.

На лекции, в изказвания той говори срещу правителството. Като говори само за ГЕРб да види какво е правила и неговата партия и да не ни стоварва всичко, не е честно, добави премиера. Ето и утре Катя Захариева ми трябва за среща със заместник-секретаря на САЩ, ама съм я пратил с него в Йордания. Изпратил съм хора навсякъде, където е поискал, опита да олицетвори миролюбивото си отношение към Радев министър-председателят. 

Да владея не отоваря на моите разбирания за политика, отговори Борисов за въпрос дали владее ситуацията в страната.
Аз съм единственият, който си е давал 2 пъти оставката, за да се потвърди управлението на избори, добави той и подчерта, че владее ситуацията в ГЕРБ.

По отношение на протестите на едрия стоителен бизнес и подкрепят ли с това правителството, Борисов не отговори на въпроса. Има няколко работодателски организации, синдикати и на всички срещи ние се явяваме арбитър, изпълнител на желанията, участват всички – малък, едър, среден бизнес, отговори премиера.

По никакъв начин не зависият от нас, има си обществени поръчки, заяви той в отговор на питане дали едрият бизнес зависи от правителството. От нас зависи да осигурим финансовия ресурс, за да има растеж и просперитет, каза още Борисов.

Свалихме външния дълг на 20%, а в мандата на БСП – те оставиха дефицит. При нас винаги е имало излишък, от 34% свалихме контрабандата на цигари на 5%, колко източвали ДДС, държавни предприятия сме ги прибрали, заяви като постижения Борисов.

Той обяви, че получава похвали в Европа за борбата с контрабандата, с корупцията.

Излишъкът в държавния бюджет не се харчи за излишни работи, заяви Борисов по отношение на обвиненията, че Министерски съвет разпределя еднолично парите, които са събрани в повече в държавния бюджет.

Аз съм винаги за силна и обединена Европа и се опитвам да балансирам между крайните настроения в ЕС. Темата „Миграция“ е тежката разделителна линия – преразпределението на мигранти, вторичното движение. Държавите, които сме на първа линия, настояваме за спазване на правилата. Благодарих на ЕС за парите и помолих Юнкер да направи справка за всяка държава на първа линия, колко трафиканти е задържала и осъдила, коментира Борисов Европейския съвет, който се проведе вчера и днес в Брюксел.

Ние сме водеща страна в доказването на възможността, че можем да се справяме с миграционния поток.

Той повтори твърдението си, че страните се опасяват от влизането на България по суша в Шенген, тъй като друго правителство може да не се справи с опазването на границата и спиране на нигрантския поток.

Като най-големите си страхове Борисов заяви мигрантската криза и разпалването на война в Черно море. По втората тема той е призовал Русия да осводоби обикновените украински моряци, задържани в морето, за да покажат че са добронамерени.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...