БСП: 118 млн. лева бонуси са получили в администрацията - 24novini.bg

БСП: 118 млн. лева бонуси са получили в администрацията

Заместник-председателят на ПГ на БСП за бонусите в администрацията. Заместник-председателят на ПГ на БСП за бонусите в администрацията.
11.12.2018 | 16:39
(0 гласа)

Значителна сума пари са раздедани като бонуси в държавната администрация, сигнализираха от БСП. 

 

За увеличаване на доходите на възрастните хора, за младите семейства- пари няма, за майките на деца с увреждания се дадоха приблизително 75 млн. лв., но на българската администрация са изплатени 118 млн. лв. като бонуси за "добре свършена работа" през годината, заяви заместник-председателят на Парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев на пресконференция в централата на партията. Пари в държавата има и този, който казва, че не може да намери допълнителни пари, лъже, добави Стойнев.

 

Противопоставяме се на политиката - колкото по-голям гаф направиш, толкова повече пари ще получиш от държавния бюджет.

В България се награждават тези, които не работят, правят издънки и ни карат да се срамуваме,

категоричен бе заместникът на Нинова.

Цифрите, цитирани от Стойнев, са били предоставени на БСП в отговор на техни въпроси.

Министерство на правосъдието оценява двамата избягали затворници на приблизително 500 хил. лв. всеки, защото бонусите там са над 1 млн. лв. Агенцията по вписванията, която блокира държавата и станахме за смях пред Европа, дава 1 275 000 лв. бонуси, посочи Стойнев.

Очевидно Стойнев визира бягството на двамата затворници през април тази година, но очевидно и самият той не е преброил, че избягалите са поне петима или толкова са известните. През юни затоврник успя да избяга от Ловешкия затвор, а друг избяга от Врачанския арест. През юли арестант избяга от затвора в Гълъбово

Министерство на околната среда и водите си е раздало над 2 275 000 лв. под формата на бонуси - защото въздухът е много чист и хората в Хасково пият вода без тежки метали, обяви той.
Бонусите на служителите на Летище „София“ са 1 465 000 лв.

В Министерство на финансите са раздадени почти 43 млн. лв., а след него е МТСП - 13 млн. лв.

 

Оставам настрана, че когато администрацията не си върши работата, правителството на ГЕРБ я увеличава. Знаете за прословутата идея за нова Агенция по пътна безопасност, при положение, че има необходимите структури. Но ето нагледно- как се работи в страната, коментира Стойнев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...