Манолова: Майките дадоха урок на институциите и политиците - 24novini.bg

Манолова: Майките дадоха урок на институциите и политиците

06.12.2018 | 15:20
(0 гласа)

Законът за личната помощ не е обикновен закон. Това е изстрадан закон от едни смели жени - майките на деца с увреждания, които дадоха урок на българското общество и на политиците. Това заяви на брифинг в Народното събрание омбудсманът Мая Манолова след приемането на новия закон.

Манолова се ангажира с каузата на майите през лятото и до голяма степен изнесе институционалната част от битката им. 

"Майките дадоха урок и на институциите, на политиците, за това че трябва да слушат гласа на хората, каза омбудсманът. "Най-лесно е да кажеш "не става", "не може", "това не е възможно". Доказахме, че е възможно", отбеляза тя. 

Тя припомни, че когато е бил внесен в парламента, законопроектът за личната помощ се е превърнал в един от най-отричаните и критикувани проекти. По думите й в началото не се е чула добра дума отникъде, нито от институции, нито от депутати, нито дори от синдикати и организации на хората с увреждания.

 

Благодаря на всички, които направиха възможно каузата "лична помощ" от страдание през надежда да се превърне в реалност, заяви на брифинга председателят на социалната комисия Хасан Адемов от ДПС.

Социалният министър Бисер петков също се съгласи, че законът е изстрадан, но пъ побърза да похвали премиера Бойо Борисов за ангажираността. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...