Станишев не е сигурен водач на листата на БСП за евровота - 24novini.bg

Станишев не е сигурен водач на листата на БСП за евровота

06.12.2018 | 13:03
(0 гласа)

БСП ще подкрепи президента на ПЕС Сергей Станишев за трети мандат на предстоящия конгрес на европейските социалисти в Лисабон и той ще бъде номиниран за евродепутат от БСП. 

Това заяви Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

Той е единствен кандидат, така че, ще бъде преизбран, желая му успех, добави тя.

Нинова обясни, че тепърва ще се обсъжда как ще бъде подредена листата на социалистите за изборите за Европейски парламент. Това означава, че водачеството място на Сергей Станишев съвсем не е сигурно.

Лидерът на БСП обяви, че няма да участва в конгреса на ПЕС, а делегацията ще се води от Деница Златева, която е заместник-председател на партията.

Нинова поясни, че причината за бойкото от нейна страна са три резолюции, които са в разрез с позициите на БСП. Сред тях е проекторешение, което третира Истанбулската конвенция като единствен инструмент за борба с неравенството между половете и с насилието над жените и задължава съответните държави да го спазват.

 

България има решение на Конституционния съд, което обявява този документ за противоконституционен и затова БСП няма да го подкрепи, заяви Нинова. Тя е изпратила писменото си възражение в Лисабон, с което ги уведомява, че делегатите на БСП няма да подкрепят тази резолюция.

Според запознати именно реденето на листата за евровота е сред основните вътрешни проблеми на Нинова в БСП. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...