Падна оградата на Борисов и Симеонов на границата (видео) - 24novini.bg

Падна оградата на Борисов и Симеонов на границата (видео)

06.12.2018 | 10:12
(1 глас)

Оградата на Бойко Борисов и Валери Симеонов, която струва над 200 млн. лева и трябваше да спира бежанската вълна към България, отново падна.

 

Това показват снимки, публикувани в социалните мрежи от депутата от БСП Николай Цонков.

Кадрите са от 4 декември, а падналата ограда е на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол.

Към този момент няма опровергаваща информация от страна на правителството.

Припомняме, че оградата беше включена в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност, а снимането и приближаването до нея бе строго ограничено.

Но очевидно как държавата се грижи за обектите от национална сигурност – цялостта им е разрушена, а който иска, може да си снима.

Главният прокурор Сотир Цацаров разкри в "Шоуто на Слави", че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на който е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. От думите на Цацаров стана ясно, че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения.

Преди минути депутатът от БСП публикува и видео от падналата ограда.

След сигнал на БСП прокуратурата разследва строежа на оградата по границата. Сигналът е свързан със съмнения за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности, написа Цонков.

"Гл. прокурор Сотир Цацаров: Ако експертизата за оградата по границата потвърди изводите в доклада на ДАНС, ще има обвиняеми министри и областни управители. Къде е резултатът от разследването? Къде е отговорността на управляващите?", добавя той в социалната мрежа. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...