Стартира реформата за хората с увреждания. И другите новини... - 24novini.bg

Стартира реформата за хората с увреждания. И другите новини...

05.12.2018 | 18:22
(0 гласа)

Народните представители приеха Закона за хората с увреждания, според който ще има квоти за работодателите да наемат лица с увреждания, както и санкции, ако не изпълнят това задължение, създава се Съвет за наблюдение на хората с увреждания и въвеждането на индивидуална оценка на потребностите. 

Майките на деца с увреждания, който протестират от 6 месеца за реформа, заявиха, че ако утре бъде приет и Законът за личната помощ, те ще махната палатката от градинката пред народното събрание. Майките се прибират у дома за Коледа, но през януари ще поставят палатката пред здравното министерство с настояване за продължаване на реформата. 

Битката е за началото на реформата, за промяна на политиките по отношение на хората с увреждания – трудови квоти, подкрепа за заетост, мобилност, достъпна среда, финансова подкрепа, заяви омбудсманът Манолова.

Граждани излязоха на протест в София срещу мръсния въздух. Те поискаха от кмета Йорданка Фандъкова спешни мерки за подобряване на чистотата на въздуха.

Министърът на околната среда и водите коментира, че в последната година въздухът е по-чист, а замърсяването в последните три дни е било между 2 и 5 пъти над нормата.

Председателят на КЕВР Иван Иванов обеща, че цената на битовия ток няма да се променя от началото на следващата година.

 

България няма да се придъедини към Глобалния пакт  за безопасна, регулирана и редовна миграция. Страната ни няма да участва със свои официални представители в Междуправителствената конференция за приемане на Пакта, реши правителството.

Утре у нас трябва да бъдат екстрадирани Евгения и Николай Баневи, които са разследвани във връзка с приватизацията на „Полимери“ АД, за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 г.

Словакия изгони руски дипломат заради съмнения в шпионаж срещу страната и НАТО.

Светът се сбогува с Джордж Буш-старши, който почина на 1 декември. Днес в САЩ е обявен ден на траур.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...