Защо Крусев подаде оставка - 24novini.bg

Защо Крусев подаде оставка

Евгени Курсев Евгени Курсев
05.12.2018 | 08:20
(0 гласа)

Основният проблем, заради който Евгени Курсев подаде оставка като ръководител на отдела за транспорта в София, е каква е причината за смяната на обявената виброизолационна подложката за трамвайните релси и трябвало ли е да има нова обществена поръчка. Това стана ясно от дискусия в студиото на Би Ти Ви тази сутрин.

 

 

Николай Стойнев, зам.-председател на СОС, обяви, че два пъти е заменяна подложката - от черната е преминато на сеньозелената.

Трябва да се направи разграничение между процедурата и изпълнението на договора,

отбеляза той. В първоначалния проект също не е имало ограничители около трамвайните линии, като тези, с които се шегуват сега софиянци , но след съгласуване с КАТ те са поставени, обясни той

Съгласно сега действащия регламент,

задължително се обявява нов конкурс за смяната на подложката,

каза Милка Христова, зам.-председател на СОС от БСП. Ако е установено, че едната подложка е неподходяща, значи е трябвало да се обяви нов конкурс, подчерта тя. Това е третият зам.-кмет, който си отива след обществена поръчка, посочи Христова. Защо трябваше да премахнем тротоарите, за да стигнем до тези нелепи ограничители около трамвайните линии, попита тя по другия спорен за столичани въпрос.По думите й трябва нещата да се поставят пред очите на хората и те да ги обсъждат. Липсва достатъчно обмислена обществена поръчка, подчерта Христова.

Защо по време на самата процедура се променят части от проекта,

попита Симеон Славчев от Група 5. Според него Йорданка Фандъкова носи отговорност за назначението на Курсев. Некачествените ремонти се оказали емблемата на ГЕРБ в София, според Славчев.

Стефан Марков, съветник в Софийска община от Реформаторския блок, каза, че е въпрос за юристите дали е трябвало да има нова обществена поръчка. Ние живеем в бъдещето, а то е на споделените пространства, защити той премахването на тротоарите по ул. "Граф Игнатиев".

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...