Заместникът на Фандъкова подаде оставка - 24novini.bg

Заместникът на Фандъкова подаде оставка

Eвгени Крусев подаде оставка, обвиняем е за ремонта на "Графа" Eвгени Крусев подаде оставка, обвиняем е за ремонта на "Графа" Кадър: bTV
04.12.2018 | 13:22
(1 глас)

Заместникът на кмета на столицата Йорданка Фандъкова - Евгени Крусев - подаде оставка. Той бе извикан в прокуратурата за обяснение около скандалите с ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". За оставката съобщава  самият Крусев на брифинг.

 

Крусев бе избран на поста като много перспективен и добре образован млад човек, но ремонтите и скандалите с "Графа" му костваха политическата кариера на заместник-кмет на заместника на Борисов Йорданка Фандъкова.

БНТ съобщи също, че като повод за решението си Крусев посочва, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

И за двамата - Фандъкова и Крусев - близките отношение с "Джи Пи Груп", изпълнител на ремонта на "Графа" и площад Славейков, доведоха до скандали, спад на рейтинга, обвинения за пране на пари на двама от собствениците на фирмата и проверки на прокуратурата, която днес стигна и до привличане на Крусев като обвиняем.

Крусев остана на поста около година и сега е бушонът, който трябва да изгори, за да се запази кметицата Фандъкова за следващ мандат.

Прокуратурата до момента не е обявила обвинението на Крусев като факт.

Припомняме, че Евгени Крусев настояваше, че няма и никакви проблеми с подмяната на проектираната подложка под трамвайните линии на "Графа". При пореден скандал се разбра, че тя е заменена с рециклирани гуми, заради което се оттгели от проекта самият архитект, обявявайки, че това е решение, за чиято целесъобразност не може да носи отговорност.

Очаквайте подробности.

 

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...