Турски поток ще мине през България. И другите новини от деня - 24novini.bg

Турски поток ще мине през България. И другите новини от деня

30.11.2018 | 18:45
(0 гласа)

Турски поток ще мине през България. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, цитирайки изявление на "Газпром". Междувременно депутатите гласуваха енергийната стратегия на България, която предполага и изграждане на газовия хъб "Балкан". Против се обяви Валери Симеонов, но пък от ДПС и БСП покдрепиха - вероятно заради сериозното руско участие. 

Друга енергийна тема също доминира новините. Президентът Румен Радев се срещна със синдикатите и представители на въгледобива и обеща да е категоричен в Катовице, че страната ни не трябва да поема никакви ангажименти за допълнително намаляване на въглеродните емисии. Въпреки мръсния въздух и въпреки предупрежденията на учените за климатичните промени. 

Борбата с глобалното затопляне щеше да бъде важна тема на срещата на Г-20, която преди малко започна в Буенос Айрес, но напрежението между Русия и Украйна я измести. Руският президент Владимир Путин измести американския си колега Доналд Тръмп от ролята на "лошото момче". 

Междувременно Украйна забрани достъпа на руски граждани до територията на страната. Българският президент обяви, че страната ни не може да бъде заложник на украинската вътрешна политика, а премиерът Бойко Борисов предупреди, че конфликтът може да се развие като този в бивша Югославия.

 

В страната проължи да е студено, а улиците се заледиха. 120 души самоз а денонощие минаха през травматологията на "Пирогов. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...