Симеонов дава 20 400 лв. на депутатка да ражда - 24novini.bg

Симеонов дава 20 400 лв. на депутатка да ражда

Бившият вицепремиер от Обединените патриоти подхвана ражданията след майките на деца с увреждания Бившият вицепремиер от Обединените патриоти подхвана ражданията след майките на деца с увреждания
29.11.2018 | 19:00
(0 гласа)

Бившият вицепремиер Валери Симеонов даде на депутатката от БСП Виолета Желева 20 400 лв., за да роди три деца подред, цитира агенция "Фокус". "Хайде да видим за колко време ще усвоите тези пари?", обърнал се той към Желева.

В изказването си депутатът от Обединените патриоти се определя, като

"леко случаен в политиката" и "собственик на няколко фирми от 1992 г. успешни".

Затова и поел сериозния ангажимент да предостави петцифрената сума на своята колежка от опозицията. 

Опозицията, обаче, не му остана длъжна, като заяви, че

не минава и седмица без скандално изказване от патриотът

и ако може да отправи същото предложение към повече български жени.

Повод за нелепото изказване на Симеонов бяха дебатите по предложението на БСП за размера на семейните помощи за деца. Патриотът смята, че допълнителни суми в бюджета не биха решили проблема с демографията в България и че това са популистки мерки, които имат за цел да саботират бюджета.

Според него "няма как с помощи за деца да увеличим раждаемостта" и "важнни са общата икономика на държавата и народопсихологията".

Въпреки репликите между Обединените патриоти и БСП, депутатите решиха да няма промяна в средствата от държавата за отглеждане на дежа. Детските надбавки за едно дете остават 40лв. на месец, за две деца - 90лв и за три деца - 135лв. Майките студентки ще продължат да получават 2880лв.

 

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...