Снегът разкаля ремонтите на кмета Фандъкова (снимки) - 24novini.bg

Снегът разкаля ремонтите на кмета Фандъкова (снимки)

Снегът затрупа ремонтите на кмета Фандъкова, и стана кално Снегът затрупа ремонтите на кмета Фандъкова, и стана кално Снимка: 24новини.бг/ Мария Йорданова
19.11.2018 | 16:20
(0 гласа)

Ремонтите на кмета Йорданка Фандъкова бяха наваляни от първия сняг в столицата. Въпреки обещанията, че преди зимата центърът на София вече ще е проходим кметът Фандъкова не удържа на думата си.

На два от ключовите обекта -

ремонтите на "Граф Игнатиев" и на градинката до Софийския универиститет и Народното събрание,

нашият стажант-репортер Мария Йорданова не намери и работници.

Но пък имаше кал, сняг и изкопи, далеч от завършен вид на пространствата.

Припомняме, че

общата сума на ремонтите на центъра е около 100 млн. лева за петте централни обекта.

Над 20 млн. лева беше бюджетът за бул. "Васил Левски", където "Трейс", изпълнителите на пътя убиец до Своге, оставиха неравен асфалт и локви по пътните платна.

На трамвайното трасе на пл. "Славейков" също не кипеше усилен труд.

Броят работници първо беше нула, след това се увеличиха, но не и достатъчно, за да свърши ремонтът навреме.

Контролът от страна на кмета Йорданка Фандъкова очевидно липсва, щом "Джи Пи Груп" си позволяват такова спокойствие при вече три пъти пресрочен обект.

За около 23 милиона лева е ремонтът на пл. "Славейков". След скандалите с горените документи на полето до Радомир и ареста на журналисти, България се прочу в световните медии, а премиерът нареди да извадят фирмата "Джи Пи Груп" от търговете на АПИ. Такава процедура обаче няма и фирмата продлъжава да е изпълнител по десетки обекти на МРРБ, АПИ, общини и Столична Община, както се вижда. Работници обаче на обекта им на пл. "Славейков" в столицата днес около 9,30 ч. нямаше.

 

Под снежната покривка намерихме и градинката на Кристал, където също имаше скандал с настилките, градинката пред "Свети Седмочисленици" и трамвайното трасе по "Граф Игнатиев".

И там се вижда ясно, че няма нито един работник в напълно нормалното работно време - 9,30 ч. сутринта.

Анкета, проведена сред 1700 души на 24novini.bg в продължение на три седмици показа, че хората смятат некачествените и закъснели ремонти за следствие на корпуция в екипа на кмета Фандъкова и че ще повлияят негативно на намеренията й за следващ мандат.

На последната пресконференция на Столична Община заместник-кметът по строителството увери, че до началото на ноември "Граф Игнатиев" ще е готова, но снегът превърна трасето в кална площадка.

Трамвайното трасе пък се свърза със скандала за подмяната на една подложка под линиите с друга, за което информираха от "Спаси София" и стана причина да се оттегли самият проектанта, несъгласен с подмяната на материалите с други, тъй като това ще влоши силно качеството на трамвайните линии.

 

 По-късно, на обекта на площад "Славейков" се появиха няколко работника, но по темпото и броя им не изглежда ремонтът да приключи в поредния трети удължен срок.

За това качество и темпове софиянци ще платя около 100 млн. лева общо.

Снимки: 24новини.бг/ Мария Йорданова

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...