Румен Христов: СДС няма да води разговори с НФСБ - 24novini.bg

Румен Христов: СДС няма да води разговори с НФСБ

14.11.2018 | 18:10
(0 гласа)

Разговори за общи действия с НФСБ вече не стоят на дневен ред в СДС. В партията този част, която настояваше за партиотична коалиция беше сменена и спечели другото ядро и въпросът вече не стои. Това обяви лидерът на СДС Румен Христов в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

 

По думите му най-много хора в партията искали да има разговори за дясно обединение с "Демократична България" и най-вече с ДСБ, с които са си били близки.

 

Имало и такива, които настоявали СДС да се яви самостоятелно на изборите, но те били малцинство и били убедени от останалите, че това е невъзможно и няма да доведе до добри изборни резултати, обясни Христов. "Имаме 70-80 хил. гласа, които най-много да загубим", посочи той. 

Той съобщи, че досега е имал неформални разговори с Демократична България, но сега вече щял да има мандат от партията за официални преговори. 

 

Христов обясни, че засега имат известни идеологически различия с част от Демократична България. СДС, например, се притеснявали от зелените, защото имали леви възгледи, а сините били с християнски ценности. СДС никога няма да подкрепи Истанбулската конвенция, но се надявам това да не е голям препъни камък, посочи той. 

Лидерът на СДС прогнозира предсрочни избори. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...