Според Борисов у нас има "тотална свобода на медиите" - 24novini.bg

Според Борисов у нас има "тотална свобода на медиите"

14.11.2018 | 14:00
(0 гласа)

"Знам, че има страни, в които 2-3-5 пъти в годината се правят карикатури за премиер, за президент - а в България това е всеки ден". Така премиерът Бойко Борисов коментира темата за свободата на медиите у нас, засегната и в последния евродоклад. Според него свободата на медиите у нас била тотална.

Премиерът призова за незабавен дебат за медиите и свободата им.

"Много внимателно четем всяка дума, която казват нашите партньори – говори се за свободата на медиите и как едни медии тормозели някого. Искам да провокирам дебат по темата, вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева да покани някои еврокомисари, отговарящи за темата", коментира Борисов.


"Ако някой се е почувствал засегнат от някоя медия, то мога да кажа и вие всички да го потвърдите, че нито един от вас няма абсолютно никаква възможност и желание да влияе на която и да е медия“, посочи той.

"Не може ние да сме обсадени седмици наред, на живи връзки да се показват средни пръстове, да се наричат членове на кабинета мърша, боклуци и какво ли не, в същото време някой да излиза и да казва, че няма свобода на медиите“, добави той. Всичко това не се цензурирало и се повтаряло всяка вечер в най-гледаното време. „Знам, че има страни, в които два-три-пет пъти в годината се правят карикатури за премиер, за президент - в България това е всеки ден, години наред", посочи Борисов.

"В Министерския съвет сме под обсада от няколко седмици - хората протестират, показват средни пръсти, наричат ни мърши. И някой да говори за цензуриране на медиите. Никой не цензурира медиите. В България всеки ден години наред се правят карикатури и този дебат трябва незабавно да го проведем. На кого какво е забранено? Олигарх си създал медия, за да защитава това, което е откраднал, после ние не можем да го пипнем ли? Аз съм участвал в публични срещи на най-опозиционните медии всяка година и нито веднъж не съм отишъл в медия, която се предполага, че ни подкрепя", каза премиерът. По думте му

В България има тотална свобода на медиите.

"Всеки подсъдим олигарх може да си направи сайт и да пише гадости за мен и министрите. Няма едно нещо, което да е скрито и покрито в България. Искам и вие да кажете дали някой ви цензурира", призова журналистите Борисов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...