Елена Йончева си дава имунитета, Марешки - не още - 24novini.bg

Елена Йончева си дава имунитета, Марешки - не още

08.11.2018 | 14:40
(0 гласа)

Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват от имунитетите си, след като главният прокурор Сотир Цацаров им ги поиска заедно с тези на още четирима депутати – трима от „Воля”, сред които и лидерът Веселин Марешки, и един от ГЕРБ.

„Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ, това е класическа схема за сплашване. Това обвинение идва само 2 дни след като настояхме за независима техническа експертиза на българските магистрали в европейски лицензирани лаборатории”, каза пред журналисти Йончева. „Щом го е поискал, ще се откажа”, каза колегата ѝ от левицата Георги Михайлов.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък изтъкна, че цялата парламентарна група застава зад тях. „Няма да ги изключваме от парламентарната група. Това решение ще остане непроменено до края на разследването”, подчерта тя.

Съгласие да даде имунитета си декларира и депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев. 

 

Единствено Веселин Марешки и още двама депутати от "Воля" се чудят дали да дадат доброволно или да чакат парламентът да им ги снеме. По думите на Марешки, атаката идвала от "вицепремиер, който спи с прокурор". Вероятни визира Красимир Карачанов, чиято съпруга е прокурор и с когото имат непрекъснати вербални престрелки.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...