Цацаров поиска имунитетите на шестима депутати - 24novini.bg

Цацаров поиска имунитетите на шестима депутати

08.11.2018 | 11:00
(0 гласа)

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска днес снемането на имунитета на шестима народни представители, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Става въпрос за различни дела, депутатите са от различни партии, а сред тях са лидерът на "Воля" Веселин Марешки" и журналистката Елена Йончева от БСП.  

 

Цацаров иска имунитета на Георги Михайлов от БСП въз основа на извърешена проверка от „Икономическа полиция“, от която става ясно, че като директор на Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания- София между 2015 и 2017г. е сключил преобладаващата част от договорите за доставка на медикаменти в ущърб на лечебното заведение. 

 

Mарешки и още двама депутати от "Воля" - Кръстина Таскова и Пламен Христов - пък са обвинени в сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага. Обвиненията са внесени в Специализирания съд и твърдят, че Марешки като собствени, а другите двама като регионални мениджъри са отправяли заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от „Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях условия /по-високи цени спрямо другите доставчици/.

Обвинението към Елена Йончева е изпиране на пари в особено големи размери. Въз основа на постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за такова престъпление – за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ и са прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“ действителните права върху парични средства на „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление по чл. 203 НК и случаят е особено тежък, пише в съобщението на прокуратурата. 

 

Депутатът от ГЕРБ, читйо имунитет се иска е Борис Кърчев, а причината е избягване на данъци в особено големи размери - 320 000 лева ДДС. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...