Дянков, Прокопиев и Трайков застават пред съда - 24novini.bg

Дянков, Прокопиев и Трайков застават пред съда

08.11.2018 | 09:00
(0 гласа)

Бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и бизнесменът Иво Прокопиев се изправят пред съда. Срещу тях са повдигнати обвинения в престъпление по служба. Делото се гледа от Специализирания наказателен съд.

 

 

СГС върна през октомври на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайков, Дянков, Прокопиев и още трима обвиняеми – Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев. Съдът прецени, че съществени нарушения са ограничили процесуални права на обвиняемите. В обвинението срещу Иво Прокопиев и Симеон Дянков липсвали факти, доказващи, че те са действали в интерес на компанията „Булброкърс“ ЕАД като са подписали договр за посреднически услуги за над 1 милиард лв.

Не са описани и конкретни данни, че Дянков и Прокопиев действали в съучастие.

По обвинението, повдигнато срещу Трайчо Трайков, няма данни дали той е бил запознат с действията и решенията на Агенцията за приватизация и с анализа на инвестиционния посредник за стойността на предложените за продажба акции преди да разреши разпоредителните сделки.

Не става ясен и размерът на вредите, причинени на държавата - как се формират, от кого са причинени, как и с кое деяние. Съдът констатира, че няма описание какво е трябвало да направи Трайков, за да защити държавния интерес.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...