Ахмед Доган е заплашван от чужда държава - 24novini.bg

Ахмед Доган е заплашван от чужда държава

05.11.2018 | 15:20
(0 гласа)

Срещу Ахмед Доган има рискови заплахи както от територията на България, така и възникнали извън нея. Става въпрос за наличие на застрашеност от чужда държава. Това е наложило необходимостта от денонощна охрана на Ахмед Доган от 2009г до настоящия момент. 

 

Това се казва в писмо на НСО до вицепремиера Валери Симеонов, който преди няколко седмици попита службата кое налага охраната на почетния председател на ДПС. Днес Симеоново публикува отговора на НСО в профила си във Фейсбук. 

 

От него става ясно, че службата не може да разкрие точно как пази Доган, за да не оповестява информация, "която би улеснила планирането и извършването на терористични действия или друго посегателство". 

 

От НСО също посочват, че сумите, които се харчат за Доган са "многократно по-малки от сумарните разходи за охрана на лицата, които трябва да бъдат охранявани по закон - президент, премиер, предеседател на парламента и тн. "Общият размер на месечните разходи за охрана (в т.ч. транспорт) нямат нищо общо с разпространените медиите суми и са съизмерими с месечното възнаграждение на един телевизионен водещ на сутрешен блок или на началник отдел в държавно търговско дружество". 

По наши изчисления става въпрос между 7 и 10 хил. лева на месец или между 80 и 120 хил. на година. 

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...