Цветанов вече не обвинява опозицията за кворума - 24novini.bg

Цветанов вече не обвинява опозицията за кворума

03.11.2018 | 09:32
(0 гласа)

След като вчера председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник на Борисов Цветан Цветанов обвини опозицията в парламента в „несериозност“ и „абдикация от отговорност“ заради провала на заседанието на парламента и липсата на кворум, днес той обяви, че не ги обвинява. 

Не бих ги обвинил, все пак кворумът е задължение на мнозинството. Но петък е денят на опозицията, когато се задават въпросите. Мога да ги обвиня, че когато има такива важни въпроси кат Бюджет 2019, а те дори имат алтернативен бюджет не са в зала да си задават въпросите, коментира Цветанов.

На Парламентарният контрол, обаче, въпросите обикновено са зададени преди месеци и от опозицията много добре са знаели на какво ще получат отговор, а точка за бюджета във вчерашната програма на парламента нямаше.

Припомняме, че при формирането на новия правилник на Народното събрение в началото на 44ото НС, от правилника за дейността беше премахнат блиц контрола, на който депутатите имаха възможност да задават актуални въпроси към премиера и вицепремиерите без предварително да отлежават с месеци в деловодството.

Цветанов обясни, че самият той не е бил в парламента вчера, тъй като имал важната задача да открие конференция, свързана с трафика на хора. Дойде една жертва на сексуален тормоз от Холандия и разказът й ни помага да предотвратим подобни проблеми с трафик на хора у нас.

Не стана ясно дали Цветанов е успял да участва в цялата конференция, която представи като изключително важна, тъй като само час след откриването във фейсбук страницата му бяха публикувани снимки от откриването на площада в Горна Оряховица.

Няма обществено настроение за предсрочни избори. Има протести, които ги виждаме, и полагаме усилия да изпълним ангажиментите, които сме поели във възможностите на законодателната и изпълнителната власт. Така Цветанов отговори на въпрос относно вероятността от предсрочни избори.

Това, което сме поели като ангажимент за майките е до средата на декември да приемем законите и в бюджета има 150 млн. заложени към МТСП, каза той. Цветанов добави, че не би използвал думи като тези на Симеонов, но вицепремиерът дори се е борил за исканията на майките.

Относно скандала с корупцията за получаване на български паспорти Цветанов беше категоричен, че няма за какво Каракачанов да носи политическа отговорност. Колегите от патриотите не тръгнаха да защитават обвиняемите. По веригата сполучаване на паспорти има много институции, а финалният подпис слага вицепрезидента, така че всяка институция трябва да си направи проверка, коментира той.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...