Валери Симеонов: Подал съм сигнали за злоупотреби в ДАБЧ още преди година - 24novini.bg

Валери Симеонов: Подал съм сигнали за злоупотреби в ДАБЧ още преди година

01.11.2018 | 11:45
(0 гласа)

Несъстоятелно е да ми се иска оставката заради арестите в ДАБЧ. Още преди година съм подал сигнали към службите заради съмненията за злоупотреба и съм предупреждавал неколкократно Петър Харалмпиев много да внимава и да не допуска злоупотреби. Това заяви в извънредно изявление вицепремиерът Валери Симеонов, в чийто ресор попада координацията на агенцията. 

Той разказа, че през лятото на 2017г. се е срещнал с Катя Матева, тогава още служител на правосъдното министерство, която му е предоставила данни и сигнали до ДАНС за злоупотреба в агенцията. "Тъй като аз нямах как да преценя достоверността на тези данни, се консултирах с другия вицепрмемиер - Каракачанов, тъй като предложението за шефа от агенцията беше и от тях и след като получих от него съгласие, предоставих тези сигнали на съответните специализирани служби", обясни Симеонов. 

Сигналите той е предоставил на 30 октовмри 2017г., а след две седмици направил втора среща да провери дали се ранботи по тях."С това моите ангажименти приключиха. Доколко те са послужили за сегашните обвинения, не мога да кажа и не ми е работа", каза още вицепрмиерът.

Той заяви още, че според него е спазвал нагжаимента си към агенцията и българите в чужбина. Сред успехите си той изброи промени в правилата за трудова мобилност, синята карта за българските общности и поставянето на въпроси на общностите на държавно ниво, като пред украинския президент Петро Порошенко, например. 

 

Несъстоятелно е с пет човека и две секретарки да ръководя и агенцията, каза още той. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...