Москов: БСП и ДПС са развалената храна в българската политика - 24novini.bg

Москов: БСП и ДПС са развалената храна в българската политика

28.10.2018 | 11:10
(0 гласа)

БСП и ДПС са това за управлението на държавата, каквото е развалената храна за тялото. Това заяви в сутрешния блок на БТВ бившият здравен министър и самостоятелен играч в дясно Петър Москов. 

 

По думите му основната политическа разделителна линия минавала оттам да не се допусне двете партии да се върнат в управлението, посочи той. 

 

Според него ДПС искали те да упрявляват с ГЕРБ, затова и атакували коалиционните партньори на Бойко Борисов. В миналия мандат атаките им били срещу Реформаторския блок и него лично, а сега срещу патриотите и Валери Симеонов, посочи Москов. 

Бившият здравен министър е единственият от РБ, който в третото управление на Борисов не го критикува. Сега той защити и вицепремиера Валери Симеонов за изказването му за майките. 

"Това, което искат майките, е правилно и това, което казва Валери Симеонов, че този закон няма да им го даде, също е правилно", посочи той. По думите му не е ясно колко даването на пари ще реши пробпема на хората с увреждания. 

Той се обяви и срещу задължаването на работодателите да наемат 10% хора с увреждания. "Ако пренесем това задължение към Спешната помощ, това значи, че всеки десети работещ там трябва да е човек с увреждания. Тоест ние приемаме, че при нас може да дойде санитар с инсулт, който да свали носилката по стълбите или да бъдем обслужени от сестра с психически проблем", аргументира се той. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...