Лиляна Павлова предложи китайски център. За да го оглави - 24novini.bg

Лиляна Павлова предложи китайски център. За да го оглави

24.10.2018 | 16:38
(0 гласа)

Кабинетът одобри създаването на Глобалния партньорски център (ГПЦ) с Китай, съобщи правителствената пресслужба. Така на практика ще бъде "трудоустроена" Лиляна Павлова, която като министър на Българското председателство е без особено много работа след края му през юни, но продължава да се води министър.

 

Днес правителството одобри нейните предложения за ускоряването на преговорите с Китай относно създаването, статута, структурата, функциите, механизма на работа, както и финансирането на центъра.

През юли Пекин поиска от премиера Бойко Борисов в България да бъде създаден "изследователски център", който да проучва законите и правилата на ЕС и да помогне на китайския бизнес да натрупа познания за Европа. Предложението дойде от китайския премиер Ли Къцян в началото на среща с лидерите от Централна и Източна Европа.

Водещ български партньор в центъра ще бъде Институтът по маркетинг ЕООД. Впечатление прави, че този "водещ партнор", който е част от Държавната консолидационна компания няма собствен сайт, нито в интернет има някаква информация какво е правил досега. Институтът би трябвало да прави изледвания за държавната администрация, но не е особено популярен. 

 

Споразумение ще има и Института за икономически изследвания към БАН.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...