Контрапротест в подкрепа на Симеонов - 24novini.bg

Контрапротест в подкрепа на Симеонов

23.10.2018 | 07:40
(0 гласа)

Събитие в социалните мрежи призовава хората да излязат на контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов.

 

Призивът се появи късно снощи, но кой е организаторът му не става ясно, тъй като за такъв е посочена страницата „В подкрепа на Валери Симеонов“, създадена едва вчера.

 

Контрапротестът е насрочен за 24 ктомври в 10 часа, а според информация на различни медии в него ще се включат фермери, търговците на горива, които бяха подкрепени от Симеонов при протеста им и други. Възможно е в събитието да се включат и представители на работодателските организации, които вчера подкрепиха Симеонов.

„Нека се съберем, за да подкрепим човек, който милее за България. Човек, който всеки един ден се бори за нейното благо. Човек, който желае да направи държавата едно нормално място за живеене, за да може Терминал 1 да не е единствения вход към бъдещето. Човек на действията, а не на думите“, пишат организаторите.

В анонса се призовава за подкрепа към Симеонов и като се изброяват част от действията му, сред които увеличение на пенсиите, изправянето му срещу „хазартната мафия, срещу мутрите и олигархията“, спирането на шума и други.

Според организаторите „съглашателството“ на БСП зад майките на деца с увреждания е политизирало действията им.

„Въпросните майки вече се ползват от опозицията като метод за сплашване и изискване на оставки на "неудобните". Въпросните деца с увреждания са болни и мястото им не е навън без значение от метереологичните условия. Тези деца имат нужда от рехабилитация, лечение, ежеминутно и ежесекундно. Всеки един ден, в който тези деца са лишени от тези специални грижи, рефлектира в забавяне и изоставане на тяхното развитие. Въпросните деца нямат право и за съжаление не могат да изразят мнението си и дали подкрепят действията на майките им, дали искат да бъдат държани навън и навирани в камери всяка една минута. Ако бяхме нормална държава, Агенцията за защита на детето отдавна щеше да е взела мерки и да се самосезира за държането на тези деца по улиците и тяхното използване за разнородни цели, без да им бъдат осигурявани необходимите грижи.“, пишат още организаторите.

Вчера майките на деца с увреждания и стотици граждани протестираха повече от 8 часа пред Министерски съвет с искане на оставката на Симеонов заради определението към децата им като "уж болни". 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...