Борисов се извини за думите на Симеонов, майките поискаха оставка - 24novini.bg

Борисов се извини за думите на Симеонов, майките поискаха оставка

19.10.2018 | 14:40
(0 гласа)

"Мога само да се извиня от името на правителството за това, което Валери Симеонов е казал по адрес на майките на деца с увреждания. Такъв език е недопустим и се разграничавам от него". Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод станалите изчестни по-рано крайно грозни думи на вицепремиера, който нарече майките "кресливи жени", а децата им "уж болни". 

Симеонов е достатъчно голям и има достатъчно голям опит в медиите, така че да каже какво е имал предвид. Крайно време е всеки да почне да си мери думите, заяви Борисов пред журналисти в Брюксел след срещата. 

Той заяви, че с майките е постигнато споразумение. "Дадохме си срокове, законопроектът мина на Министерски съвет, предстои обсъждане и се надявам да бъде гласувано до идния петък. Всичко за което сме се разбрали ще бъде изпълнено. 

Междувременно майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред парламента отправиха призив през фейсбук всички последователи в София на движението "Системата ни убива" да се съберат пред Народното събрание. Майките са в парламента и отказват да излязат оттам, докато вицепремиерът Валери Симеонов не дойде и не се извини за казаното от него в телевизионното интервю. 

 

За оставка на вицепремиера призоваха и от БСП. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...