Нов разрив при патриотите: НФСБ се разграничи от Сидеров - 24novini.bg

Нов разрив при патриотите: НФСБ се разграничи от Сидеров

17.10.2018 | 10:02
(0 гласа)

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров вече няма подкрепата на депутатите от Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Това пише в официална позиция на политическата сила, разпростратена в отговор на снощните телевизионни нападки на Сидеров срещу Валери Симеонов.

От НФСБ посочват, че Сидеров е направил поредно нарушение на решението на политическия съвет на "Обединени патриоти" от 11 септември, с което "се одобрява и подкрепя дейността на представителите на коалицията – членове на Министерския съвет".

"От днес народните представители на НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с НФСБ", пише в позицията на партията.

От снощи партийната телевизия на "Атака" започна да излъчва послания, подписани от Волен Сидеров, в които обвинява Валери Симеонов, че е “соросоид” и враг на православието, който налага “джендъризма” и еднополовите бракове.

Волен Сидеров и Валери Симеонов са в конфликт от лятото, като лидерът на "Атака" обвини своя колега в коалицията, че проверките му за шума по морето са в полза на определени фирми. Преди партиите на двамата да влязат в коалицията "Обединени патриоти" Сидеров и Симеонов си разменяха постоянно обиди и не спираха да се атакуват. Още по-рано пък бяха кумове и приятели.

Официално не е ясно защо и дали изобщо от е спряла телевизия "Алфа". Вчера третият съпредседател на коалицията "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов обяви, че кабинетът няма отношение към спирането на партийната телевизия.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...