Радев: Вотът на недоверие не цели да сваля правителството - 24novini.bg

Радев: Вотът на недоверие не цели да сваля правителството

Румен Радев каза, че вотът на недоверие не винаге има за цел сваляне на правителството Румен Радев каза, че вотът на недоверие не винаге има за цел сваляне на правителството
14.10.2018 | 16:00
(0 гласа)

Внасянето на един вот на недоверие в парламента невинаги означава основна цел сваляне на правителството, отбеляза президентът Румен Радев пред журналисти в Троян. Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

 

Според Радев е важно да има дебат по обществено значими теми и вотът дава възможност за такъв дебат за здравеопазването.

 

Президентът коментира за първи път и случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе, като обясни, че случаят е разкрил "огромния дефицит на доверие в нашите институции".

Той изказа съболезнования на семейството на Виктория Маринова.

„Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот", посочи държавният глава.

„Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона", категоричен беше Радев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...