Борисов: Институтът по криминалистика да стане като по филмите - 24novini.bg

Борисов: Институтът по криминалистика да стане като по филмите

Борисов заяви, че иска Институтът по криминалистика да стане "като по филмите" Борисов заяви, че иска Институтът по криминалистика да стане "като по филмите"
08.10.2018 | 11:00
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на Националното съвещание на МВР в неделя, че "прокуратурата е господар на досъдебното производство, но тя ще бъде едно деловодство, ако не работят добре службите". Той подчерта, през последните две години областен директор или ръководител на служба не са сменяни.

 

„Има израстване в някои от тях до министър, но от този състав нямам спомен за последните две години директор да е сменян. Не съм позволил никакви политически чистки именно за да запазим професионалния състав.

 

Прокуратурата е господар на досъдебното производство, но, както каза главният прокурор, тя ще бъде едно деловодство, ако не работят добре службите“, заяви Борисов.

По думите му независимо от много ясното разделение между властите са длъжни да работят заедно от първия до последния миг, докато вкарат в съда даденото дело.

Той заяви, че не може да си обясни защо, след като са сменени толкова автомобили, продължава да се говори, че полицейското присъствие е недостатъчно или малко.

„Не може да ме убедите, че в 2, 3 или 4 села, които са едно до друго, да направите график за по няколко часа да бъде, да чуе възрастните хора или младите да респектира, да организира и да ви предпише. Сега и камери се купуват N на брой“, коментира Борисов и подчерта, че тази тема трябва да се затвори.

„Не може да се напие един и полицаят да му каже: „Не говорете с медиите“. Тук упрекът ми е и към прокуратурата. Не може да мрат хора по улицата. Трябва да им дадем битка – превишена скорост, пиян, с наркотици, задържате, имате цялата воля на главния прокурор и на прокурорите“, каза Борисов и добави, че трябва да се купи най-съвременното за Научноизследователския институт по криминалистика, за да се облекчи максимално работата на службите.

„Не може областните дирекции да не знаят какво се продава по магазините. Виждате пивоварна след пивоварна, завод след завод, фабрика след фабрика – дали е цигари, дали е алкохол, дали е бензиностанция, това отива и се реализира в магазинната мрежа и в хотелите и ресторантите. Отивате, купувате си – има пари за контролирани покупки. Закарвате в НИКК, проверявате удара върху етикета на машината, удара върху тапата, лепилото и установявате в кой завод е направено. Сложно ли е? Защо не сте го направили?“, попита премиерът и заяви, че иска Институтът по криминалистика да се направи като по филмите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...