НПО сезира новия антикорупционен орган за Волен Сидеров - 24novini.bg

НПО сезира новия антикорупционен орган за Волен Сидеров

08.02.2018 | 11:38
(0 гласа)

Неправителствената организация „Антикорупционен фонд” обяви, че е сезирала новия антикорупционен орган за това, че депутатът Волен Сидеров не е декларирал картинната си галерия.

Според организацията придобиването на галерията не е отразено в досега подадените декларации за конфликт на интереси.

Депутатът е регистрирал търговско дружество през октомври 2017 година и не е спазил едноседмичния срок за неговото деклариране. Последната му декларация е от края на април 2017г., вероятно след влизането му в парламента.

Ако бъде потвърдено от комисията, нарушението води до глоба между 1000 и 3000 лева, както по новия антикорупционен закон, така и по наскоро отменения, посочва антикорупционният фонд.

Сидеров се похвали с новата си галерия „Стил”, даже прави коктейл за откриването. В нея са изложени картини на български класици и модернисти като Жорж Папазов, Жул Паскин, Иван Милев и Сирак Скитник.

Към момента Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество все още не е сформирана. Тя ще се намира в сегашната сграда на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, които и в момента приемат сигнали.

В организацията „Антикорупционен фонд” работят юристи и лица от създалата се покрай протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски „Протестна мрежа”. Едно от лицата на органицията - Грета Ганева - коментира още през есента при новината за галерията ""Волен Сидеров открива галерия, ще продава изкуство. Защо първото, за което се сетих е, че търговията на изкуство е един от начините за пране на пари, не знам? ".

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...