За кворума ГЕРБ си загубиха паметта - 24novini.bg

За кворума ГЕРБ си загубиха паметта

28.09.2018 | 20:02
(1 глас)

В последните два дни народните представители имат сериозни затруднения в събирането на кворум, за да започне пленарното заседание. 

 

Това доведе до нова порция обвинения между ГЕРБ и БСП, тъй като депутатите на Левицата обявиха, че отиват сред народа и така в залата народните представители не достигат. Депутати на опозицията в лицето на БСП и ДПС в парламента има, но те не се регистрират, тъй като кворъмът е проблем на управляващите, според Карадайъ.

 

Днес лидерът на ДПС пусна няколко от депутатите да се регистрират след като ГЕРБ обещаха да отпадне спорна точка в дневния ред.

Опозицията иска да предизвика политическа криза, а БСП нямат право да отсъстват от парламента, заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски пред бТВ по повод трудното събиране на кворума.

Това показва безотговорност на определени политически сили. Минали са избори, хората са изпратили своите народни представители, те са на трудов договор и никой не може да си позволява да напуска работното си място, с цел да прави политика. Работните дни са сряда, четвъртък и петък, в останалите дни политическите сили могат да отидат при избирателите си, каза Гърневски.

 

Депутатът изглежда е забравил, че по време именно на управлението на БСП в 42-то Народно събрание ГЕРБ саботираха кворума почти постоянно по същия начин с цел да пречат на правителството.

Според депутата от ГЕРБ, опозицията се опитва да предизвика политическа криза още от началото на 44-то Народно събрание.

Именно по тази причини днешните им обвинение изглеждат като загуба на паметта, тъй като самите те са използвали същите похвати с цел да правят политика. 

В същото време трябва да отбележим, че работата на народните представители е именно да изработват закони, но в Народното събрание рядко присъстват повече от половината от тях, като дори се случва закони да се приемат и от 70 души в Пленарната зала.

В тези момент обаче, никой от тях не протестира, тъй като заплатите не се намаляват заради отсъствия от залата. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...