Актуални новини от България - 24novini.bg
Актуални новини от България - 24novini.bg

Мария Йорданова

Пожар е обхванал 1000 декара между селата Преславец и Поляново, край Харманли, съобщават от областната пожарна служба в Хасково. По първоначална оценка е възникнал днес след обяд. 

Пътен инцидент е затворил магистрала "Тракия" в посока София, съобщи Нова телевизия. 

Полицията в цялата страна търси избягалите вчера двама молдовци от затвора в Стара Загора. Те са били в общежитие от открит тип. Избягалите са осъдени за взривени банкомати в Казанлък и Стара Загора през лятото на 2018 г. Молдовците са очаквали да бъдат преместени в София, където като чуждестранни граждани е трябвало да изтърпят присъдата си от 4 години и 8 месеца.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов отиде при протестиращите в Атия, които настояват площадката за опасни отпадъци да бъде преместена. Това стана ясно от съобщение, публикувано в сайта на Министерството на околната средо и водите (МОСВ).

 

Два по-дълги уикенда ще имаме през септември заради празнични дни. 

 

"За какво ни е ресор "Земеделие" в Европейската комисия. Ние искаме модерни ресори - "Управление на IT технологии", "Киберсигурност", заяви премиерът Бойко Борисов вчера пред медиите в отговор на въпроса за ресора на българския еврокомисар Мария Габриел в новата Европейска комисия.

 

В списъците с наркотици включват течностите за електронни цигари и наргилета. Това предвижда промяна в Наредбата за класифициране на растенията и веществата като наркотични, предложена от Министерството на здравеопазването.

Премиерът Бойко Борисов присъства на официалното откриване на новата златна мина в Крумовград, в която инвестират Дънди Прешъс Металс. Там той беше посрещнат с гайди. Преди това той се срещна с ръководството на футболен клуб "Арда" и обсъдиха вариантите за финансиране на ремонта на стадиона, на който да се играят домакински мачове. Борисов заяви, че чака плановете на ръководството и сумата на необходимите средства до седмица.

"Няма да има повече оставки в НАП заради хакерската атака. Имаше две такива - на тези, които отговаряха за ИТ сигурността. Те бяха достатъчни", заяви министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в Крумовград, след като официално беше открита новата златна мина в Крумовград. 

 

Прокуратурата разпространи до медиите още доказателства по делото срещу фирмата "ТАД Груп" и тримата обвинени за хакерската атака срещу сървърите на НАП, при която изтекоха личните данни на милиони българи, съобщи Нова телевизия. 

 

40-годишен мъж е задържан във Варна заради побой над приятелката му, съобщават от пресцентъра на МВР-Варна, цитирани от бТВ. 

 

Страница 1 от 44
Още информация
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...