Актуални новини от България - 24novini.bg
Актуални новини от България - 24novini.bg

Петя Иванова

Водещ редактор на новините в "Канал 1" на БНТ. Професионален опит в редица онлайн издания. 

Магистър по "Журналистика" със специализация "Обществени медии" в Ню Йорк.

До две седмици, граждани и фирми ще могат да кандидатстват за необезпечени, безлихвени кредити по антикризисната програма на Българската банка за развитие.

 

Хороскопът на 8 април - Лъв и Скорпион да се готвят за промени, Овните да избягват конфликти, Козирогът да си пази личното пространство, Рибите ще се дразнят на пасивния си партньор, Близнаците ще презареждат

 

Жълт код са силно вълнение на морето по крайбрежието е обявен в областите Бургас, Варна и Добрич за 8 април. Вълнението ще бъде 3-4 бала и ще отслабва.

Честит празник на медиците днес! Искам да поздравя всички заети в здравеопазването с празника и за организацията. Главният здравен инспектор остана без заплата, но ние ще отделим от нашите, за да го компенсираме за неимоверните усилия. След снощните 549 потвърдените случаи на COVID-19 у нас, днес към 8.00 ч. са 565, като имаме 24 нови случая.

Във вторник ще духа умерен вятър от изток-североизток, в сряда и четвъртък вятърът ще отслабне. В петък вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб до умерен.

Пълен обрат придоби дебата за размера на депутатските заплати по време на днешното извънредно пленарно заседание.

 

От днес, 7 април, до 23 април „Български пощи“ започват да изплащат пенсиите за месец април.

643 работодатели са поискали помощ по схемата 60/40. Тези заявления от работодатели са постъпили в Агенцията по заетостта за компенсация от държавата за запазване на работните места по схемата 60/40 за периода на извънредното положение.

 

549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 22. Това съобщиха от Националния оперативен щаб и Министерство на здравеопазването (МЗ).

 

Медицинският съвет, който бе създаден към Министерския съвет след откриването на първите случаи на Ковид-19 у нас, прекратява дейността си. Неговите становища често се разминаваха с решенията на Националния оперативен щаб начело с ген. Валентин Мутафчийски.

 

Я не ми се карай! Бойко Борисов, ще ти говоря на "ти", защото от тия брифинги имам чувството, че живеем заедно. И така, предполагам, е с всеки българин. Така че – второ лице, единствено число!

 

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас снощи бяха 503, а днес сутринта са 522 по данни на Националния оперативен щаб. 24 са новите случаи за денонощието.

Страница 1 от 262
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...