Манолова в Овча купел: Собствениците ще бъдат справедливо обезщетявани (видео) - 24novini.bg

Манолова в Овча купел: Собствениците ще бъдат справедливо обезщетявани (видео)

Манолова обеща справедливо обзщетение на собствениците на частни терени за строеж на детски градини 24новини.бг/ Мария Йорданова
10.10.2019 | 10:40
(0 гласа)

Собствениците на терени, предназначени за строителство, ще бъдат справедливо обезщетявани. Повече няма да позволя застрояване на нито една градинка, парк, междублоково пространство, зелена площ, градинка.

 

 

Това каза пред жителите на кв. "Овча купел" снощи гражданският кандидат за кмет Мая Манолова.

Тя добави, че терените, отредени за детски градини, трябва да бъдат отчуждени и гражданите да бъдат справедливо обезщетени, така че повече спор между общината и собствениците да няма.

Идвам от кв. Красно село и Манастирски ливади - и там положението е трагично. Издигнали между два блока стена, буквално, казва Манолова за случай в Красно село, за който гражданите са я сезирали. Канализацията не работи, мирише ужасно, а говорим за центъра на София, посочи още Манолова.

Там, където има незаконно строителство, то ще се премаха, категорична бе Манолова.

Манолова посочи, че има 4-годишна програма за ремонти и изграждане на тротоари. Майките слизат на улиците с количките, положението и тук е не е по-различно, затова сме предложили до края на мандата програма за тротоарите със съответната финансова обезпеченост.

Манолова посочи и че има обявена нова обществена поръчка на Столичната община от месец юни за косене на зелените площи и поддържането им, в която е

заложено увеличене с 5 до 10 пъти на дейностите -

от 20 лв. на 180 лева и от 0,90 лв. на 6,90 лв., посочи числата Манолова.

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...